Information Covid-19

Vi har tagit extra försiktighetsåtgärder för att ditt besök hos oss ska vara tryggt! Läs mer

×

Så funkar elhybrid

10 års batterigaranti.

Du får upp till 10 års garanti på batteriet. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?

Kontakta oss för mer information
Bilarna laddar sig själva.

Bilen har en el- och en bensinmotor som tillsammans driver bilen. Därför behöver Du aldrig fundera över batteriets räckvidd. Eller leta efter laddstolpar. När batteriet är lågt laddas det direkt med hjälp av den andra motorn. Inga sladdar behövs. Och det bästa? Rörelseenergin tas tillvara – så varje gång du bromsar eller rullar används kraften till att ladda batteriet.

Boka provkörning
Det är enkelt. Och förmånligt.

Att köra elhybridbil är enkelt. Alla våra elhybrider har automatlåda och elhybridsystemet sköter sig helt själv. Dessutom hjälper elhybridsystemet till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet. Och när du kör i stan stängs motorerna av så ofta som möjligt – bra för både plånbok och miljö.

12 miljoner har redan valt.

Elhybridtekniken är en beprövad teknik. Sedan vi introducerade den banbrytande modellen Prius för över 20 år sedan, är det nu över 12 miljoner människor som valt en elhybrid.

Några vanliga frågor om elhybrid.

Kan man verkligen köra bilen på 50% el?

Påståendet grundar sig i mätningar av verklig körning på ett stort antal resor med olika förare i stads- och tätortstrafik. Där bilen under 30-50% av körsträckan drevs av enbart el. Vidare visade det sig att förbränningsmotorn var avstängd i 70% av körtiden, allt tack vare att elhybridsystemet automatisk stänger av motorn när den nått en viss arbetstemperatur, och föraren minskar gaspådraget.

Kan man montera dit en dragkrok?

Flertalet av våra elhybrider går att utrusta med dragkrok. Har du behov av att dra lite tyngre last är RAV4 ett bra alternativ med en dragvikt på 1.650 kg.

Har du mera frågor eller vill uppleva en av våra elhybridbilar är Du välkommen att boka en provkörning eller höra av dig till oss så ska vi göra vårt bästa för att svara på dina frågor.

Välkommen!

Article banner Article banner