Information Covid-19

Vi har tagit extra försiktighetsåtgärder för att ditt besök hos oss ska vara tryggt! Läs mer

×
Hero slide image Article banner

AC-service och reparation

Vi på Lindströms Bil är experter på Toyota och erbjuder AC-service och reperationer.

Vad ingår i servicen?

  • Kontroll av täthet och läcksökning.
  • Tömning, rening, torkning samt påfyllning av gas (vid komplettering tillkommer kostnad för kylmedia)
  • Kontroll av kompressorns funktion
  • Prestandaprov

Pris fr. 995 kr

 


 

Boka AC-service via telefon

Serva regelbundet ditt AC-system

Du förlänger livslängden på ditt AC-system och du slipper onödiga reparationer och kostnader längre fram.

Hur ofta ska man serva sitt AC-system?

Vi rekommenderar att du servar din AC med 24 månaders intervall hos en certifierad Toyota-verkstad. Vid servicen töms köldmediemängden och renas samt vägs och fylls på igen, detta för att det varje år försvinner lite köldmedia vilket gör att kompressorn får jobba hårdare och kan leda till kompressorhaveri. Detta leder även till att bränsleförbrukningen och motoreffekten påverkas negativt.

Är AC-systemet igång på vinter?

Ja, en del moderna AC har defrosterfunktion som även är igång under vintern. AC kompressorn startar när vi vill ta bort fukt och få torr & varm luft på vindrutan. Vid elektroniskt klimatanläggning så måste AC-systemet vara igång för att hela anläggningen ska funka.

Kommer min AC att fungera som den ska efter en AC-service?

Oftast räcker det med en AC-service för att systemet ska fungera som det ska igen. Men om det finns läckage i systemet eller om någon del slutat fungera kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att AC:n ska fungera igen. Om vi upptäcker att någon del inte fungerar, kontaktar vi dig med kostnadsförslag för reparationen som inte ingår i servicen.

En AC-service garanterar inte att bilens AC kommer att fungera fullt ut, men rekommenderas som ett första steg och är i de flesta fall tillräckligt för att få AC:n att fungera som den ska igen.

Så här underhåller du själv din AC!

Det finns saker som du själv kan och bör göra för att din AC ska fungera optimalt och hålla länge. När du tvättar bilen, se till att spola rent kondensorn (kylaren som sitter framför bilens vanliga kylare) från insekter, salt och smuts. Om man haft systemet avstängt under den kalla årstiden kan det uppstå dålig lukt när man startar sin AC på våren. Detta beror på att fukt och smuts samlats runt förångaren och det bildas bakterier. Detta problem kan åtgärdas med en AC-rengöring, eller att man själv rengör förångaren genom att spruta på ett speciellt bakteriedödande medel. Har du en manuell knapp för AC:n rekommenderar vi att du kör systemet med jämna mellanrum även under den kalla årstiden.

 

Boka AC-service via telefon