Information Covid-19

Vi har tagit extra försiktighetsåtgärder för att ditt besök hos oss ska vara tryggt! Läs mer

×
Hero slide image Article banner

Stenskott & rutbyten

Vi är glasspecialister och lagar ditt stenskott eller byter din ruta!

Om din bil är utrustat med kamera och laser är det helt nödvändigt att vindrutan byts hos oss som är glasspecialister för Toyota. Rutan måste ersättas med en originalruta och kalibreras för att bibehålla sina egenskaper då vindrutan innehåller en mängd olika funktioner, så som antenn, laser, kamera, säkerhetssystem osv.

JUST NU!

  • Fri lånebil när du byter din vindruta.

  • Ingen självrisk när vi lagar ditt stenskott

Erbjudandet gäller t.o.m. 31 maj.

 

 

SÅ HÄR GÅR DET TILL!

I första hand lagar vi rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 2.5 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det pengar, tid och miljön.

Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget.

LAGNING STENSKOTT

Du bokar en tid och vi ser helst att du kommer strax före den bokade tiden.
Vi gör jobbet medan du väntar. Vi bjuder på kaffe och normalt är din bil färdig efter ca 30 minuter.

BYTE AV RUTA

Du lämnar bilen på morgonen den bokade dagen. I samband med inlämning kan du även hämta ut din lånebil om du bokat detta. När bilen är klar skickar vi ett sms. Du hämtar bilen under eftermiddagen innan verkstaden stänger.

Pris från 750 kr
Article banner Article banner

 

 

 VAD KOSTAR DET ATT LAGA ETT STENSKOTT?

Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget. Om du endast har trafikförsäkring kan du kontakta oss för en prisuppgift.

Det är alltid billigast om det går att laga rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 3 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det pengar, tid, och miljön.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Självrisken ligger normalt mellan 0 och 200 kr beroende på försäkringsbolag.

Vad kostar det att byta ruta?

Självrisken ligger normalt mellan 1500 och 3000 kr beroende på typ av bil och försäkringsbolag.

 

 

BOKA TID

GÅR DITT STENSKOTT ATT LAGA?

Grön: stenskott kan repareras om de är mindre än 25 mm.
Gul: stenskott kan repareras om det är mindre än 15 mm.
Röd: stenskott i det röda fältet ska vindrutan bytas.


0

 

Boka din tid hos Lindströms bil.

Du bokar din tid genom att ringa till oss.

Glad kille som byter ruta på en toyota

Varför byta ruta hos din auktoriserade återförsäljare?

Vindrutan kan innehålla en mängd olika verktyg/tillbehör/utrustning, så som antenn, laser, kamera, säkerhetssystem osv. Som i sin tur styr andra system som bl.a trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation.

Därför är det viktigt att vindrutan byts hos oss som är auktoriserade! Så rutan ersätt med en originalruta och kalibreras för att bibehåller sina egenskaperna.

Vad kostar det att byta vindruta utan försäkring?

Vi på Lindströms Bil hjälper dig såklart med byte av din vindruta även utan försäkring. Vi kollar upp vilken Toyota du har och sedan ger vi dig ett pris. Kontakta skadeservice så ser vi till att byte av vindruta blir av på ett säkert och tryggt sätt.